Gebitsreiniging bij kinderen

Een goede mondgezondheid is essentieel voor de algehele gezondheid van uw kind. Het is belangrijk om uw kind te helpen bij het ontwikkelen van gezonde mondverzorgingsgewoonten, zoals regelmatig poetsen en flossen en het beperken van suikerrijke voedingsmiddelen.

Een andere belangrijke stap in het behoud van de mondgezondheid van uw kind is het ondergaan van regelmatige tandheelkundige reinigingen.

Wat houdt een tandheelkundige reiniging voor kinderen in?

Een tandheelkundige reiniging voor kinderen is een procedure waarbij wij tandplak en tandsteen van de tanden/kiezen van uw kind verwijderen. Tandplak is een kleverige, kleurloze film die zich vormt op de tanden en bestaat uit bacteriën en voedselresten. Als tandplak niet regelmatig wordt verwijderd, kan het verharden en tandsteen vormen, wat moeilijker te verwijderen is en kan leiden tot tandvleesaandoeningen.

Hoe vaak heeft uw kind een tandheelkundige reiniging nodig?

Het is aanbevolen om uw kind elke zes maanden een tandheelkundige reiniging te laten ondergaan. Dit kan helpen bij het voorkomen van tandvleesaandoeningen en andere mondproblemen. De frequentie van tandheelkundige reinigingen kan echter variëren afhankelijk van de individuele behoeften van uw kind.

Wat kunt u doen om uw kind voor te bereiden op een tandheelkundige reiniging?

Praat met uw kind over de voordelen van een goede mondgezondheid en leg uit waarom regelmatige tandheelkundige controles en reinigingen belangrijk zijn. U kunt ook helpen door uw kind te helpen bij het opbouwen van een goede mondverzorgingsroutine. Moedig uw kind aan om regelmatig te poetsen en te flossen, en om suikerrijke voedingsmiddelen te vermijden.

Wat kunt u verwachten tijdens een tandheelkundige reiniging voor uw kind?

Tijdens een tandheelkundige reiniging zal uw kind in een tandartsstoel zitten met het hoofd achterover geleund. Wij gaan een polijstborstel gebruiken om tandplak en tandsteen te verwijderen van de tanden van uw kind. Als er tijdens de afspraak andere problemen worden ontdekt, kunnen wij aanbevelen dat er verdere behandeling nodig is.

Door de mondgezondheid van uw kind serieus te nemen en regelmatige tandheelkundige reinigingen te plannen, kunt u helpen om de mondgezondheid van uw kind te verbeteren en te behouden en gaatjes te voorkomen.

Bij Tandenfeest bieden we professionele gebitsreiniging voor kinderen.

Neem gerust contact met ons op.

Contact >