Verdoving (anesthesie)

Wat is anesthesie?

Anesthesie is verdoving door middel van een injectienaald en verdovingsvloeistof.

Is verdoving altijd nodig?

Verdoving is nodig als we denken dat de procedure pijnlijk kan zijn voor uw kind. We willen ervoor zorgen dat uw kind zo comfortabel mogelijk is tijdens de behandeling. Als we denken dat de behandeling zonder verdoving kan worden uitgevoerd, zullen we dat natuurlijk doen.

Hoe lang duurt het voordat de anesthesie is ingewerkt?

Het duurt meestal enkele minuten voordat het gebied gevoelloos wordt. In de bovenkaak betreft het een plaatselijke verdoving, dit gaat vrij snel. In de onderkaak duurt dit wat langer.

Hoe lang duurt het voordat de anesthesie is uitgewerkt?

Gemiddeld 1,5 a 2 uur.

Werkt anesthesie bij iedere patiënt even goed?

Over het algemeen wel. Bij patiënten die zeer gespannen zijn of een enorme ontsteking hebben kan het langer duren voordat de verdoving werkt.

Wat kan mijn kind verwachten na het krijgen van een injectie?

Na het krijgen van een injectie kan uw kind wat ongemak of gevoelloosheid ervaren op de plaats waar de injectie is gegeven. De gevoelloosheid duurt meestal ongeveer twee uur, waarna het gevoel bij uw kind weer normaal zou moeten zijn. Uw kind kan ook een lichte zwelling of blauwe plek op de injectieplaats krijgen . Dit is een normaal en tijdelijk bijeffect van de injectie en zal meestal binnen enkele dagen vanzelf verdwijnen. Om uw kind te helpen comfortabel te blijven na de behandeling, kunt u zacht voedsel geven en warme dranken vermijden.

We begrijpen dat het idee van anesthesie onrustig kan zijn voor ouders en hun kinderen. Daarom hebben we als prioriteit om de meest zachte technieken te gebruiken bij het toedienen van anesthesie. We gebruiken een zachte aanpak om uw kind tijdens de procedure comfortabel en veilig te laten voelen. We doen er alles aan om de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Als u nog vragen heeft of verward bent, neem dan gerust contact met ons op

Neem gerust contact met ons op.

Contact >