Tandarts voor kinderen

Tandarts voor kinderen

Heeft u jonge kinderen en is het tijd om voor de allereerste keer naar de tandarts te gaan? Dan kan erg spannend zijn! Het Tandenfeest is ervaren in het behandelen van kinderen. Bij ons staat de best mogelijke zorg voor uw kind voorop. Als tandarts voor kinderen weten we dat het voor sommige kinderen spannend is om naar de tandarts te gaan. Wij doen er alles aan om het u en uw kind zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Waarom op jonge leeftijd al naar de tandarts?

De gezondheid van tanden is voor iedereen belangrijk, dus ook voor jonge kinderen. Al vanaf dat kinderen hun eerste tanden krijgen is het van belang dat u als ouder het gebit goed verzorgd. Zo voorkomt u problemen in de toekomst. Er zijn meerdere redenen waarom een goede verzorging van het gebit en dus een bezoek aan een tandarts voor kinderen belangrijk is:

  • Voorkoming van tandbederf

  Een veelvoorkomend probleem bij kinderen is tandbederf. Bij tandbederf is het glazuur en dentine van een tand aangetast. Dit komt doordat het kind te veel suikers heeft gegeten en gedronken. Vooral bij jonge kinderen komt dit voor en door regelmatig de tandarts te bezoeken kan tandbederf tijdens de behandelingen worden opgelost.

  • Voorlichting

  Tijdens een bezoek aan de tandarts wordt uw kind niet enkel behandeld, maar leren ze ook over hun gebit. Ze leren hoe ze tanden moeten poetsen, wat goed en slecht is en andere algemene factoren die horen bij mondzorg. Ze worden op een speelse manier geïnformeerd over hoe ze hun gebit het beste kunnen verzorgen.

  • Een positieve ervaring

  Een regelmatig bezoek aan de tandarts op jonge leeftijd creëert vaak een positieve ervaring bij uw kind. Dit helpt om angst voor de tandarts te verminderen op latere leeftijd en de kinderen weten hierdoor hoe belangrijk het is om goed voor hun gebit te zorgen.

  • De mondgezondheid monitoren

  Als een kind regelmatig de tandarts bezoekt vanaf jonge leeftijd, kunnen eventuele ontwikkelingsproblemen worden opgemerkt en kan er vroegtijdig actie worden ondernomen. Zo wordt voorkomen dat het erger wordt.

Hoe zorg je als ouder voor een gezond gebit bij uw kind?

De tandarts voor kinderen bezoeken vanaf jonge leeftijd is belangrijk, maar ook een ouder speelt een grote rol in de mondgezondheid van een kind. Het is ontzettend belangrijk dat u het aanmoedigt om regelmatig, minimaal twee keer per dag, te poetsen en te flossen. Zo wordt het gebit goed verzorgd en worden voedselresten verwijderd. Als kinderen hierbij nog hulp nodig hebben, dan bent u als ouder er zelf bij. Zodra de kinderen wat ouder worden en op een leeftijd zijn dat ze het zelf kunnen is het belangrijk om het aan te moedigen en te controleren of ze het wel echt doen. Ook is het tijdens het poetsen belangrijk om tandpasta met fluoride te gebruiken. Dit beschermt de tanden van kinderen tegen gaatjes. Daarnaast is het beperken van de inname van suiker verstandig. Ze mogen echt wel eens iets met suiker, maar zorg ervoor dat het beperkt wordt tot een maximale hoeveelheid per dag.

 

Tandarts voor kinderen

Voor het maken van een afspraak kunt u een e-mail sturen (info@tandenfeest.nl) of tijdens openingstijden bellen.

Tandarts voor kinderen

Voor spoedgevallen binnen openingstijden kunt contact met ons opnemen.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt 24 uur per dag, ook op feestdagen, contact opnemen met de spoeddienst.

 

Wij raden aan om uw kind op jonge leeftijd voor de eerste keer mee te nemen om rond te kijken en vertrouwd te raken.
Uw kind voorbereiden >

Ma 08.30 tot 17.00 uur
Di 08.30 tot 17.00 uur
Wo 08.30 tot 17.00 uur
Do 08.30 tot 17.00 uur
Vr 08.30 tot 17.00 uur

Onze praktijk is aan de Laan van Meerdervoort 293 in Den Haag.

Plan route >