Röntgenfoto’s

Waarom maken wij röntgenfoto’s?

Röntgenfoto’s stellen ons in staat om te zien wat er zich binnenin de tanden en onder het tandvlees afspeelt, wat niet met het blote oog zichtbaar is.

Dit helpt ons om potentiële problemen in een vroeg stadium op te sporen, zoals gaatjes, tandvleesontstekingen of afwijkingen in de ontwikkeling van de tanden, voordat ze ernstiger worden en meer ingrijpende behandelingen vereisen.

Door deze problemen vroegtijdig op te sporen, kunnen we de meest effectieve en minst invasieve behandelingen bieden om de tanden en het tandvlees van uw kind gezond te houden.

De soorten röntgenfoto’s

  1. Bite-wings
    Bite-wings zijn kleine overzichtsfoto’s van de kiezen van uw gebit. Wij maken twee foto’s: één links en één rechts. Op deze foto is het kroongedeelte van de kiezen te zien, dat wil zeggen het gedeelte dat u zelf ook in de mond kunt zien. Verder is een klein gedeelte van de wortels en het omliggende bot te zien. Bite-wings worden gemiddeld eens in de twee jaar gemaakt, afhankelijk van de gezondheidstoestand van het gebit en de leeftijd van de patiënt. Bij kwetsbare gebitten worden ze ook wel om het jaar gemaakt.
  2. Solo-opname
    De solo-opname doen we als we een bepaalde tand of kies nader wil onderzoeken. Op dit type foto is de hele tand of kies te zien: het kroongedeelte, het wortelgedeelte èn het gebied rondom de wortelpunt. In het gebied rondom de wortelpunt kunnen wij bijvoorbeeld een ontsteking waarnemen.

Neem gerust contact met ons op.

Contact >